PRIRODNI KAMEN ZA OBLAGANJE BAZENA

Poslednje dve godine od početka pandemije tj od kako su granice zatvorene nemogućnost letovanja i odlazaka na more kao i zatvaranje gradskih bazena mnogi koji sebi mogu priuštiti bazen u svom dvorištu ili bašti izabrali su prirodni kamen kao pravo rešenje za oblaganje i popločavanje površina oko njega.

Postoje mnogi prirodni materijali kojima se mogu oblagati staze oko bazena. Godinama unazad ne retko smo imali tu čast da ljudima koji rade bazene u svom dvorištu oblažemo kamenom ali u poslednje dve godine taj broj radova povećao se za 150%. Ove radove smo pre svega počeli da izvodimo iz razloga brze ugradnje i najčešće se radi o popločavanju postojećih betonskih staza kompletno pravljenje novih plaža, podesta staza i drugih materijala kao što su prirodni lomljeni i sečeni dekorativni kamen.

bazen-kamen
zuti-struganik-kamen-za-staze-dvoriste2

Mnoge arhitekte u svojim projektima prilikom projektovanja bazena predlažu svojim klijentima upotrebu kamenih ploča oko bazena a ne retko predlažu da se sečenim kamenom obloži visina samog bazena. Ovo predlažu ne samo zbog prelepog i prirodnog izgleda već i zbog funkcionalnosti i konstruktivnosti kamena u toj nameni. Osim što je kamen čvrst otporan i večan materijal kamen je jednostavan za održavanje ne prlja se, ne kliza se i ne puca prilikom kvašenja mraza i ostalih vremenskih uslova.

Harmonična i idilična kuća sa dvorišnim bazenom predstavljaju prava remek dela umetnosti i ekstravagancije koje iza sebe imaju pravu savršenu harmoniju između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Za popločavanje staza i podesta oko bazena najčešće se koristi lomljeni – cepani prirodni kamen različitih oblika i dimenzija koji dodatno ističu plavetnilo vode i površine. Često se ljudi odlučuju da oko bazena postavljaju drvene konstrukcije oko bazena međutim već posle par godina shvate da su napravili kardinalnu grešku jer kamen vremenom pod svakodnevnim uticajem vode truli i propada dok je kamen dugotrajno i funkcionalno rešenje.

kamen oko bazena2
grcki-prirodni-kamen1

Ko je više ljubitelj pravougaonih sečenih oblika prirodnog kamena odlučuje se za sečeni prirodni kamen. Sečeni oblici kamena znatno su skuplji od lomljenih prirodnih kamena tako da se za tu varijantu morate izdvojiti znatno više novca. Sečeni kamen predstavlja ravne ravnomerno sečene pravougaone oblike kamena jednakih širina različitih dužina obrađenih ivica.Predlažemo da sečeni kamen ne polirate kako bi ste izbegli glatkost koja će izazivati klizavost. U ponudi imate nekoliko vrsta sečenog kamena

Arhitekte su svesne višestrukog značaja prirodnog kamena u eksterijeru te obično u svojim projektnim zadacima predlažu kamen kao idejno rešenje za mnoge stvari a površina oko kamena je sa više aspekata važna da bude kvalitetna, bezbedna i postojana tako da utapanje kamena u beton oko bazena predstavlja najkavalitenije i dugotrajnije rešenje od ostalih potencijalnih rešenja.

bela-lomljena-prirodni-kamen-za-staze-oko-bazena
TOPCall Now ButtonPOZOVITE NAS ODMAH