KUĆA OD KAMENA - Spoj tradicionalnog i modernog dizajna

Kako odabrati najbolji tip kamena za vašu kuću. Prirodni kamen je materijal koji ne samo da dovodi izgled kuće do estetskog savršenstva već je korišćenje prirodnog dekorativnog kamena jedan od najboljih načina da veše dvorište, bašta, terasa ili fasada izgledaju luksuznije i jedinstveno u odnosu na sve druge. Pošto je kamen prirodan i ujedno jedinstven materijal isti kamen na dve različite kuće izgledaće potpuno drugačije i iz tog razloga je prirodni kamen po svom izgledu jedinstven i unikatan. Srbija je prebogata pregrštom dekorativnog kamena kako za fasade zid unutrašnje ili spoljašnje dekoracije, cokle oko kuće. Mi ćemo vam predstaviti neke od najzastupljenijih vrsta kamena kod nas..

kuca-espreso-krem-prirodni-kamen.jpg

Dekorativni kamen je obogaćen prirodnim sedefom ili kvarcitom i može se pronaći u raznim bojama od bele, žute raznih nijansi sivih, braon crvene i neretko u kombinaciji više različitih nijansi. Osim dekorativnog karaktera ovaj kamen je otporan na habanje, niske i visoke temperature. Ovaj kamen je idealan kao kamen za zid unutrašnju dekoraciju dnevne, spavaće sobe, hodnika, trpezarije, ograde oko kuće terasa ograde ili cokle oko kuće. Seče se u raznim dimenzijama ali najčešće se mogu poručiti u obliku 3 ili 5cm širine različitih dužina koje se kasnije znanjem majstora uklapaju i daju jedinstvenu celinu. Ukrasni kamen možete pogledati na stranici dekorativni kamen

kuca-prirodni-kamen

Kada govorimo o lomljenom kamenu nepravilnih oblika on takođe može biti interesantan za oblaganje spoljnjih fasadnih zidova vaše kuće. Lomljeni kamen po svom izgledu i strukturi već daje jedinstven izgled svakog doma. Osim što je pogodan za fasadu kuće lomljeni kamen se najčešće upotrebljava kao kamen za staze i dvorište .Preko 80% kamena koji se reže u lomljenom obliku koristi se za oblaganje trotoara staza oko kuće, pešačkih i kolskih staza, cokle oko kuće ili oblaganje stubova i ograda oko kuće. Dimenzije ovog kamena može biti različita u zavisnosti od potreba i namene i ono što je jako važno jeste da je ovo jedan od najpovoljnijih prirodni kamena cena kada planirate vaš kućni budžet. Lomljeni kamen je izuzetno postojan otporan i jak na sve vremenske uslove i veoma jednostavan i lak za održavanje.Ovaj kamen se može pronaći u različitim bojama a najzustupljenija su žuta, siva i bela i različitih debljina 1,5-2 cm ako su u pitanju trotoari i pešačke staze i 2,5-3cm ako je u pitanju staza kojim će prolaziti putnički i teretni saobraćaj. Mnoge javne površine, šetališta, staze i parkovi obloženi su ovim prirodnim kamenom.

kuca-od-kamena
TOP