SAVETI ZA KUPOVINU

Kako poručiti kamen kod nas i najčešće postavljena pitanja

Ovom prilikom pokušaćemo da odgovorimo na najčešća pitanja koje nam postavljate prilikom informisanja kupovine kamena. Potrudićemo se da Vam izađemo u susret i odgovorimo i olakšamo Vašu odluku pri izboru samog kamena. Ovom prilikom Vas pozivam i da se aktivno uključite i u rad naše Facebook stranice a na ovoj stranici imaćete mogućnost da ostavljate komentare i postavite pitanje za koji odgovor niste pronašli na ovoj strani.

Kako se kupuje kamen i koja je cena?

Prirodni kamen se kupije na 1m2 u zavisnosti koliko Vam je potrebno a cena zavisi od vrste kamena. Lomljeni kamen se kreće u rasponu od 5 - 10e, dok sečeni kamen (štanglice) od 13 - 20e. Cene često zavise od debljine i količine poručenog kamena te je ne stavljamo javno na sajt.

Kolika je težina kamena i da li može stati u auto?

Težina sečenog kamena u proseku je između 20 - 30 kg te se u auto može spakovati između 5 - 10 m2 u zavisnosti od veličine Vašeg auta. Kamen se pakuje u kutije i gajbice od 0.5 i 1 m2. Težina lomljenih ploča je oko 50kg po m2 i ne preporučujemo prevoz kolima.

Da li vršite isporuku i koja je cena?

Da, za sav kamen poručen kod nas obezbeđujemo prevoz do Vaše adrese ukoliko želite. Cena isporuka kamena na teritoriji Beograda je besplatna.Vršimo usluge transporta kamena na teritoriji cele Srbije. Cena prevoza zavisi od udaljenosti i količine kamena koju poručite.

Da li vršite isporuku kurirskim službama?

Nažalost zbog lošeg iskustva a i visine cene isporuke ne vršimo isporuku kurirskim službama.

Da li vršite ugradnju i koja je cena ugradnje?

Da. Posedujemo nekoliko profesionalnih majstora koji vrše maksimalno profesionalnu ugradnju na teritoriji grada Beograda. Cena ugradnje određuje se u zavisnosti od Vaših zahteva i komplikovanosti posla prilikom ugradnje koje će majstor na licu mesta prilikom pregleda ustanoviti. Dakle cena ugradnje određuje se na licu mesta jer praktikujemo da majstor pre dolaska na ugradnju obavezno pogleda mesto za ugradnju i konsultuje se sa vlasnikom. Cene se u prosku kreću od 13e - 25e po m2 za ugradnju štanglica i od 7 - 15e po m2 za ugradnju lomljenih ploča.

Koji lepak kupiti za ugradnju štanglica?

Za ugradnju štanglica najčešće koristimo lepak Ceresit 11 za ugradnju štanglica. Ovaj lepak je namenjen i za unutrašnju i za  spoljnu upotrebu tako da je otporan na različite temperature i veoma je jak.  Cena je u proseku 800 - 1300 din. Mnoge štanglice se mogu lepiti dvostrano a ćoškovi se mogu uklapati gerovanjem ili unakrsno.

Koje su dimenzije prirodnog kamena - štanglica i lomljenih ploča?

Dimenzije prirodnog kamena su jako različite i jedinstvene zato i jeste prirodan što je svaka štanglica praktično za sebe. Jedino je širina standardna i prilikom poručbine kamena važno je da znate koju biste širinu odabrali. Sve vrste sečemo u širini od 3cm a neke i od 4 i 5cm. Dužina štanglica kreće se od 5cm- 30 cm a debljina je oko 1 -1. 5cm. Što se lomljenog kamena tiče oni su skroz nepravilnog oblika osim što debljina može biti 2 i 3cm. 2cm se preporučuje za oblaganje zidova a 3cm za staze i ograde.

 Gde se nalazite i koje je radno vreme?

Mi se nalazimo na dve lokacije. Ljig - Ibarska magistrala bez broja i bez radnog vremena, jer radimo od 7- pa do mraka ;) i u Beogradu naselje Zvezdara. Prilikom dolaska Vas molimo da se obavezno najavite jer trenutno još nemamo definisano radno vreme već dolazimo po pozivu.

Saveti za ugradnju prirodnog kamena

Izuzetno je važno odabrati dobar i kvalitetan lepak za ugradnju. O tome smo već pisali tako da se ne bi ponavljali izbor lepka možete pogledati u predjašnjem tekstu. Kada ste napravili masu potrebno je pripremiti zid za lepljenje prirodnog kamena. Ukoliko zid već ima neku boju obavezno sastrugati do osnove zida kako bi se lepak bolje "hvatao"za zid.Alat koji vam je potreban je isti alat koji se koristi i za lepljenje pločica, vangla, mistrija, libela, ravnjača, brusilica za sečenje kamena.

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja ili nejasnoća budite slobodni pa nas kontaktirajte 060 3370 504 i063 7738 316

Prirodni kamen Ljig - Beograd

[ratemypost]

 

 

 

TOP Call Now ButtonPOZOVITE NAS ODMAH