DVORIŠTE OD PRIRODNOG KAMENA - PRIRODNI KAMEN LJIG BEOGRAD - DEKORATIVNI KAMEN ZA ZID

DVORIŠTE OD PRIRODNOG KAMENA

Ukoliko imate veliko prostrano dvorište a ne znate kako da ga učinite lepim mi ćemo Vam dati nekoliko saveta. Kamen, drvo i cveće su tri nezaobilazna faktora za pun pogodak. Kombinovanjem ove tri stvari ne možete pogrešiti prilikom izbora uređenja vaše bašte.Kamene staze, pločnici, ograde i stepenice učiniće vaš boravak u dvorištu zanimljivim i intresantnim.Materjal koji je dugotrajan i koji neće propasti, već će jednako dobro izgledati konstantno. Neobični oblici lomljenog prirodnog kamena mogu vam pomoći da naizgled obična staza postane zanimljiva i intresantna. 

Lomljeni prirodni kamen možete obložiti stazu, obložiti zid kuće, napraviti roštilj od kamena, česmu, ukrasiti vaše cveće žardinjerama od kamena i još mnogo toga možete uraditi sa ovim toliko zahvalnim materijalom. Ukoliko imate veliko i prostrano dvorište možete se upustiti i u izradu fontane koje osim dekorativnog značenja ima veliki uticaj i u načinu života. Svi Feng Šui stručnjaci predlažu da kuća poseduje fontanu jer ima veliko značenje unutar same porodice. 

Svaki detalj u dvorištu je zapravo dekorativan. Detaljie od kamena uvek možete lepo kombinovati sa ostalim vrstama materijala. Ona odaje prirodnost i pored cveća i drveća izgledaće kao da je prirodno tu, Neće odskakati od okoline. Možete takođe koristiti i kamenje u boji za dekorisanje vašeg dvorišta, takođe i oblik kamena može biti po vašoj želji.

Kada govorimo o kamenu za staze govorimo obično o debljini kamena od 2 - 3cm jer je ta debljina neophodna kako bi se po takvoj stazi kretao saobraćaj. Staze od kamena postavljaju se obično tako što se utapaju u beton ili cementnom košuljicom a fugne se zalivaju cementnim mlekom. Kamen za staze se obično postavlja na malter a kada su neke manje površine u pitanju preporučuje se i lepak za keramiku. Lomljeni kamen može biti ravne ili hrapave površine i u zavisnosti od toga formira se i cena kamena za staze. U ponudi kod nas ima oko 10-ak vrsta lomljenog kamena i cena varira od 5 - 10e po kvadratu za domaće vrste i 10 - 15e po kvadratu za uvozni lomljeni kamen.

kamen oko bazena
TOPCall Now ButtonPOZOVITE NAS ODMAH