KAMINI OD KAMENA - PRIRODNI TOPLOTNI IZOLATORI

Zima je godišnje doba u kojima najčešće poželimo da leškarimo nekoj toploj kući pored kamina u opštenoj varijanti sa nekom dobrom knjigom ili sa nekim lepim vinom uz lepo društvo u prijatnom ambijentu. U trenutcima kada su snežni dani nema lepšeg osećaja nego kada sednete ispred kamina I čujete prirodno pucketanje vatre. Kada je u pitanju dizajn kamina u enterijeru mogu se koristiti razni prirodni I veštački materijali u zavisnosti od veličine kamina koju želite da izradite I naravno ono što je takođe jako važno jeste cena kamina. U današnje vreme kamine od gipsa, rigipsa I drugih veštačkih materijala možete pronaći na svakom ćošku, mnogi današnji saloni nameštaja u svojoj ponudi imaju razne vrste veštačkih kamina. Ali ono što enterijer ističe oblikuje I čini jedinstvenim I luksuznim ambijentom jesu kamini izrađeni od prirodnih materijala, zidani kamenom ciglom ili drugim prirodnim materijalima koji su ujedno I toplotni izolatori. Kada govorimo o ovakvim vrstama kamina prirodni kamen je jednostavno najelegantniji izbor koji svakoj kući daje posebnu draž I autentični luksuzni dizajn. Prirodni kamen je najizdržljiviji I naefikasniji materijal koji je odlični toplotni izolator, jak I čvrst materijal, otporan na toplotu I jednostavan I lak za održavanje I čišćenje. Bilo da rekonstruišete već postojeći kamin koji imate u domu ili gradite novi pokušaćemo da vam omogućimo što više informacija vezane za kamine od dekorativnog kamena. Otkrićemo Vam neke od prednosti prirodnog kamena u funkciji izrade kamine.

kamini od kamena

ZADRŽAVA TOPLOTU

Dekorativni kamen prirodno apsorbuje I skladišti toplotnu izolaciju da može u velikoj meri da poboljša efikasniju toplotnu energiju vašeg prostora. Mermer I granit su takođe naročito dobri za propuštanje toplotne energije I sprovođenje toplotnih alergena. Kamen za zid se najčešće oblažu kako spoljašnji tako unutrašnji zidovi kuće. Uređenje doma prirodnim kamenom ne samo da pruža efekat gracioznosti, rakoši I topline porodičnog ambijenta već I pruža prirodne I zdrave izvore energije I toplote koje će zdravlje vas I vaše porodice staviti na prvo mesto. Ukrasni kamen je otporan na toplotu I neće se vremenom kruniti cepati ili listati pod naletima toplote.

JEDNOSTAVAN I LAK ZA ODRŽAVANJE

Jedna od najbitnijih razloga za oblaganje kamina prirodnim kamenom jeste izuzetna jednostavnost za održavanje. Dovoljno ga je očistiti mokrom krpom ili nekom tkaninom I biće kao nov. Ukoliko se odlučite da nakon oblaganja kamina kamenom prelakirate bezbojnim lakom kamen on će postati još glatkiji a samim tim se prašina neće zadržavati na površini. Ljubitelji prirodnih materijala ne vole da upropaste prirodn kamen lakom tako da ostave kamen onakav kakav je u izvornom stanju. Bez obzira na odabir kamena koji će se koristiti moći četeda provedete divne trenutke pored kamina uživajući u njegovoj raskoši I lepoti. Dekorativni kamen je jedan od najstarijih prirodnih građevinskih materijala I ono po čemu se on izdvaja od ostalih jeste njegova večnost. Prirodni kamen je dugotrajan I neuništiv materijal I ne može se pohabati, izbledeti, polomiti I ostalo. Kamini izrađeni od prirodnog kamena ostavljaju trajan I nepromenjen pečat u vašem domu.

VRSTE KAMENA ZA OBLAGANJE KAMINA

Ako ste odlučili da ugradite kamin u vaš dnevni ili spavaći boravak doneli ste pravu odluku. Neka kamin bude u centralnom delu sobe kako bi dao moćniju I energičniju vrednost vašeg doma. Kada govorimo o vrstama kamena za izradu kamina tu su mogućnosti znatno velike. Svakako predlažemo neke od rustičnih vrsta kamena koji će kaminu dati poseban sjaj I prirodan efekat. Ponekad je potrebno I uklopiti odabir kamena sa oblikom ložišta kamina kako bi se sve stopilo I uklopilo u jednu jedinstvenu celinu. Prodaja kamena u Srbiji danas je toliko raznovrsna a kamen sam po sebi toliko jak izolator da sve vrste kamena mogu doći u obzir za oblaganje kamina. Sečeni dekorativni kamen u štanglicama manje Ili veće širine su sve češći izbor vlasnika ali se podjednako koriste I mermerni I granitni oblici kamena koji su znatno skuplji. Oni koji vole da eksperimentišiu I koji imaju viziju I umetnički dar upustiće se u hrabru odluku da za svoj kamin koriste lomljeni kamen cepan rustičnog reljefastog oblika. Odabir vrste kamena takođe u mnogome zavisi kakav efekat želite da postignete kaminom u vašem domu. Ukoliko tragate za modernism konceptom uređenja doma svakako ćete težiti korišćenjem nekih o finijih oblika sečenog kamena kao što su komadi mermera, granite ili travertino kamenih ploča koji su u poslednje vreme itekako zanimljivi I interesantni arhitektama I ljubiteljima pravilno sečenih ploča od kamena. Ukoliko tragate za tradicionalnim etno efektom komadi rustičnih lomljenih ploča ili dekorativnog kamena sečenog u štanslicama svakako će biti vaš izbor u postavljanju kamena za zid.
Bilo kako bilo ukoliko ste se odlučili za kamin u vašem domu neka to bude kamen od prirodnog dekorativnog kamena koji će vaš dom učiniti jedinstvenim I moćnim a vama pružiti osim prirodne toplote umirujuću inspiraciju I pozitivne vibracije koje će se prepoznati u vašem svakodnevnom obavljanju poslova.

kamin od mermera i kamena
TOP Call Now ButtonPOZOVITE NAS ODMAH