UGRADNJA PRIRODNOG KAMENA - MAJSOTRI ZA KAMEN

Postavljanje ili ugradnja prirodnog dekorativnog kamena je izuzetno složen posao i zato ga morate poveriti nekome u kga imate neizmerno poverenje. Odabirom prirodnog kamena uradili ste veliki posao i završili veliku stvar, ali verujte koliko je bitno da izaberete dobar i kvalitetan kamen toliko je bitno da posao postavljanje kamena prepustite profesionalnim i iskusnim majstorima koji će izaći u susret svim vašim potrebama i zahtevima. U današnjem svetu potreba za zanatlijama daleko je veća od ponude a samim tim i majstora za kamen je sve manje i sve teže je doći do njih. Sigurno ste se začudili kada ste u kontaktu sa nama došli do informacije da se za majstore čeka neretko i po nekoliko meseci. Zato je važno da kada kupite kamen znate i ko će Vam taj kamen ugraditi i postaviti. Mi smo tim koji vam nudi kompletnu uslugu na jednom mestu. Od proizvodnje i prodaja kamena, isporuke poručenog kamena na kućnu adresu tako i 3 kvalitetne ekipe profesionalnih majstora koji su Vam na raspolaganju za postavljanje kupljenog kamena kod nas.

Ugradnja prirodnog kamena predstavlja jednu od delatnosti našeg preduzeća. Vrlo je važno kome će te poveriti zidanje i ugradnju kamena koju kupite kod nas zato smo i organizovali vrlo profesionalnu ekipu majstora koji će napraviti od kamena sve ono što vi zamislite i poželite. Na ovoj stranici predstaviémo Vam samo neke od radova koje smo od našeg kamena sagradili. Biće nam velika čast i zadovoljstvo da ukrasimo Vašu kuću, dvorište ili neki drugi objekat.Za sve kupce kamena kod nas obezbeđujete dodatnu povoljnost ukoliko odlučite da ugradnju vrši naš tim majstora. Radimo na teritoriji Beograda i centralne Srbije

 

Postavljanje dekorativnog kamena

Kada govorimo o dekorativnom kamenu za spoljašnje i unutrašnje oblaganje zidova najčešće govorimo o ugradnji dekorativnih štanglica 3 i 5cm širine. Kod nas u ponudi možete pronaći više od 15 vrsta dekorativnog prirodnog kamena sečenog na 3 i 5cm širine različitih dužina. Najpre se izvrši priprema terena na koji će se postavljati prirodni dekorativni kamen. Ukoliko je zid okrečen pogodno je iseći (skalpelom po slobodnoj volji) seći zid kako bi podloga i lepak bolje stegli dekorativni kamen. Za postavljanje prirodnog kamena osim nekoliko alatki (libela, ravnjača, mistrija i kofa) potrebna Vam je samo podloga i lepak za pločice. Podloga nije neophodna ali se preporučuje kako bi se lepak bolje hvatao za malter. Ako je zid okrečen poželjno je pre nanošenja podloge skalpelom ili nožem napraviti reze po zidu kako bi zid bio neravan i kako bi se lepak bolje primio. Ako oblažete zid unutra onda uzmite CERESIT 11, ako oblažete spoljašnji zid onda CERESIT 16. Lepak treba pripremiti po uputstvu proizvođača koji se nalazi na ambalaži.Jedan džak od 25kg dovoljan je za postavljanje oko 5m2. Lepak se nanosi na zid nazubljenom gletaricom. Za početak nanesite za 2-3 reda kako bi ste mogli ispravljati pravac ukoliko se počne kriviti. Vrlo je važno postaviti prvi red pravilno u pravcu jer nam je on osnova za dalje zidanje u visinu. Kada završite prvi red postavite horizontalnu i vertikalnu liniju kako bi proverili pravac. Predlažem da posle svakih 2-3 reda libelom postavite pravac i ako vidite da negde "beži" postavite klinčiće (ima u svakoj farbari) ako bi izravnjali zid. Nastavite tako u visinu do koje ste zamisli. Za sečenje kamena od alata potrebne su vam brusilice i bušilice za preciznije sečenje i ukrajanje kamena.

Ukrajanje štanglica koje su poslednje u redu radite tako što prislonite štanglicu obeležite običnom olovkom dužinu ukrajanja i presečete je brusilicom ili nekom mašinom za kamen ako imate. Bitno je samo da vodite računa da krajni redovi budu u vertikalnoj liniji jednaki. Ukoliko želite na kraju kamen premazati bezbojnim lepkom ali to nije neophoodno.

Nadam se da smo Vam uspeli skrenuti pažnju na najvažnije detalje prilikom postavljanja prirodnog dekorativnog kamen ali iskreno rečeno savetujemo vam da za takav delikatan posao ipak angažujete profesionalno lice koje će taj posao uraditi daleko brže, preciznije i kvalitetnije od Vas. Kompletnu ponudu prodaja kamena  možete pogledati kod nas a radove naših majstora možete pogledati Ugradnja i postavljanje prirodnog dekorativnog kamena

 

Postavljanje kamena za staze i Popločavanje dvorišta i bašta kamenom

 

Postavljanje kamena za staze daleko je složeniji i komplikovaniji posao od postavljanja dekorativnog kamena za zid. Kamen za staze je nepravilnog oblika a i debljina daleko više varira tako da postavljanje kamena za popločavanje dvorišta iziskuje daleko složeniju pripremu i analizu. Najpre se lomljeni kamen poređa na pod onako u rinfuzu da bi majstori stvorili sliku kako na najlakši i najlepši način uklope

Zašto se najčešće posavlja kamen za staze za dvorište?

Odogovor su jednostavni, prvo što po ceni pariraju betoniranju ili behatonu a neuporedivo su kvalitetniji i dugovečniji materijal za staze. Kombinacija kamena za staze pruža pregršt mogućnosti, kombinacije raznih boja i vrsta kamen. Postavljanje prirodnog lomljenog kamena za staze se radi na malter ili na lepak. Poželjno bi bilo da se kamen postavlja na već postojeću podlogu. Ukoliko podloga ne postoji onda je način postavljanja dodatno komplikovaniji jer iziskuje prethodnu pripremu terena )(ravnjanje, postavljanje tampona, nalivanje betona).

Nakon postavljanja kamen sledi fugovanje tj popunjavanje rupa između postavljenih nepravilnih oblika lomljenog prirodnog kamena.

Fugovanje prirodnog kamena za popločavanje dvorišta i staza radi se  peskom nulom i cementom i nakog ne potpunog sušenja se čisti sa čeličnom četkom.  Fugovanje se može postići i zalivanjem cementnim mlekom.

Ukoliko niste sigurni u sebe da sami možete postaviti kamen za staze molimo vas da nas pozovete i posavetujete se sa našim majstorima koji vam stoje na raspolaganju a takođe biće nam čast da naši profesionalni tim majstora učini vaše dvorište lepšim i bogatijim za stazu od prirodnog lomljenog kamena.

Fotografije postavljanja prirodnog kamena možete pogledati Ugradnja i postavljanje prirodnog dekorativnog kamena

Kamen za staze možete pogledati

TOP