KAMEN ZA TERASE OGRADE I STAZE

Lepo uređeno dvorište i bašta svakako će pridati značaj boljem izgledu svake kuće i doma. Prirodni materijali trebalo bi uvek da budu u prvom planu kada su u pitanju uređenje enterijera podnih i zidnih površina. Prirodni kamen neizostavni je element uređenja spoljašnjeg prostora kuće i kao dekorativni element uređenja dvorišta, bašte trotoara oko kuće, cokle i drugih spoljašnjih i unutrašnjih zidova. Terase, stepenice, staze oko kuće staze za automobil sve su elementi koji mogu biti uređeni prirodnim dekorativnim kamenom.

Poslednjih godina prirodni kamen se na hiljade kvadrata postavio po glavnim trgovima u Beogradu, Nišu Subotici tako da je kvalitet ovog kamena nesumnjivo jedan od glavnih aspekata na javnim površinama.

Fasade glavne i pomoćne kuće se obično oblaže prirodnim kamenom iz više razloga. Rustični izgled spoljašnje površine odaje jedinstveni izgled svakog doma. Ispred prilaza pomoćnog objekta letnjikovca ili garaže za auto ili staza do kuće

postavljanje-kamena-oko-bazena1

Kamen za dvorište takođe može predstavljati lep detalj svakog doma. Može biti raznih oblika dimenzija. Obično se zbog odnosa cene i kvalitetea postavlja lomljeni prirodni kamen nepravilnog oblika ali neretko se na dvorišnim stazama i pristupnim tačkama ispred kuće i na terase postavlja ravni sečeni kamen debljine oko 2-3cm. Lomljeni Kamen može biti raznih struktura hrapave ili ravne površine raznih boja i debljina. U zavisnosti od debljine i boje kamena varira i cena kamena. Kamen za staze cena se već može kupiti po ceni od 6e m2 pa do 16e m2 koliko morate izdvojiti za neke od ravniji uvoznih vrsta kamena kod nas na stovarištu.


Kamen je vrlo postojan i kvalitetetan prirodni materijal koji nije porozan i otporan je na sve vremenske uslove (sneg, led, kišu velike vrućine) ne puca i ono što je jako važno a to je da je jednostavan i lak za održavanje. Često se kamen i prermazuje nekom od zaštitinih supstanci kako bi se voda i prljavština lakše uklanjale sa površina postavljenih prirodnim kamenom. Lomljeni kamen  možete pšogledati kod nas na stranici ili direktno na našim stovarištima u Ljigu i Beogradu. Imamo desetak vrsta lomljenog kamena u ponudi kao i kvalitetne i profesionalne majstore za postavljanje kamena.

grcki-kamen-za-staze2_1

Kada govorimo o kamenu za ograde i stepenice postoji preko 30 vrsta lomljenog i sečenog dekorativnog kamena. Kada su ograde i stepenice u pitanju svaki lomljeni kamen o kome smo pričali u dosadašnjem tekstu ulazi u ponudu. Ono što se razlikuje kod ograda i terasa jeste što se mogu postavljati i dekorativni kamen za zid i fasade. Dekorativni kamen obično se seče u dimenzijama 3 i 5cm širine različitih dužina koje se slažu i uklapaju. Pojedine vrste kamena dozvoljavaju sečenje i na 10cm širine. Dekorativnim kamenom osim ograda mogu se oblagati spoljašnje fasade kuće, cokle oko kuće. unutrašnji enterijer i kamen za zid

kamen-za-stepenice

Prodaja kamena se vrši na našim prodajnim mestima u Ljigu i Beogradu. Kod nas možete naručiti preko 30 vrsta dekorativnog kamena i preko 10 vrsta lomljenog i sečenog kamena U saradnji smo sa preko 20 majstora sa područja Beograda tako da kod nas možete dobiti i profesionalnu uslugu ugradnje i postavljanja prirodnog kamena. Vršimo i dostavu i transport kamena poručenog kod nas na teritoriji Beograda i cele Srbije.

TOP