KAKO DA SAMI UREDITE SVOJE DVORIŠTE

Postoje mnogo načini kako se može iskoristiti prostor za uređenje dvorišta i bašte za uživanje a da to ne predstavlja preveliki teret za vaš budžet a i napor za rad. Stvaranje idealne bašte za odmor i uživanje ne mora da bude teret već uz malo kreativnosti, ideje i materijala možete dosegnuti do velikih mogućnosti za odmor i oazu uživanja u svojoj bašti. Kada govorimo o uredjenju dvorista ili bašte svakom je prva asocijacija, biljke,cveće, trava ali posebnost svakog vrta čine upravo dekorativni detalji i ideje koje nisu svakodnevica svakog doma kao što cveće, travnjak i biljke jesu. Biljke i cveće zahtevaju dosta nege i dosta vremena koje morati posvetiti njima zato se fokusirajte na još neke detalje koji će napraviti dugotrajni dekor bez velikog ulaganja i finansijskog i vremenskog aspekta. Kombinujte prirodna meterijale kako vi vaš vrt na jednostavan način bez preteranih detalja činio idiličan harmoničan prostor. Prirodni kamen i drvo u kombinaciji sa gvožđem i staklom daju savršeni spoj.

mikonos-kamen-za-staze-dvoriste (1)

Koristite dekorativni kamen koliko god možete jer njegov nepravilan autentičan oblik unosi neodoljiv šarm vašem domu.  Možete ga upotrebiti kao kamen za zid ograde ili fasade, koja će Vas zaštititi od spoljnjih uticaja i dati posebnu stabilnost vašem domu. Kamen za dvorište staze takođe je jedno od idealnih rešenja u kojima možete naći upotrebu prirodnog kamena u svojstvu uređenja dvorišta ili bašte. . Možete i jednostavno okviriti vaše cveće uz pomoć dekorativnog kamena, zatim napraviti male mini fontane, kaskade i svašta nešto što vam padne na pamet. Lomljeni kamen se danas proizvodi u raznim bojama tako da se lako može pronaći vrsta koja će se uklopiti sa ambijentoim vašeg eksterijera i vaših cvetnih biljaka.

Poseban prostor morate dati prostoru u kom nameravate da sedite topkom boravka u vašem vrtu, stoga je baštenski nameštaj jedan od bitnih stavki svakog dvorišta. Sa dolaskom prolećnih i letnjih sunčanih dana poželećete da slobodno vreme provodite u vašoj bašti a kako bi vam uživanje postalo pravi ugođaj neki baštenski nameštaj koji će upotpuniti taj ugođaj. Obzirom da baštenske garniture koštaju po nekoliko desetina hiljada dinara možda neke alternativne metode, sa nameštajem od paleta, ili lazy beg mogu biti interesantno rešenje za vaš eksterijer.

Ako imate prostora kombinacija drvenih i kamenih materijala saksija za cveće raznih baštenskih dekorativnih materijala izazvaće posebno interesovanje kako u vašem domu tako i u vašem dvorištu ili bašti. Prirodni kamen svakako je bolja varijanta od bilo kakvih betonskih odlivaka ili betonskih konstrukcija zato vam savetujemo da korišćenje prirodnih materijala budu najčešći materijali u vašem dvorištu.

 

 

 

zuti-lomljeni-kamen-za-staze2
TOP