Jerftino uređenje kompletnog dvorišta -iskoristite prirodni kamen i igru boja za najbolji efekat!

Uređenje kompletnog dvorišta je najbolje ostaviti za proleće. Dobrim planiranjem i odabirom kvalitetnih materijala uređenje će biti efektno i najjeftinije moguće.

Prirodni dekorativni kamen je jedan od dobrih izbora, ali uređenje nije kompletno i bez drugih detalja koji takođe mogu mnogo da pomognu da dvorište bude jedna celina koja se lako uređuje, uvek lepo izgleda i pri tome sve bude dugoročno jeftinije.

Odredite mesto za postavljanje nameštaja za sedenje

Najveća greška u uređenju dvorišta jeste konstantno menjanje mesta za sedenje koje uništava zelenu površinu i vrlo često učini da dvorište izgleda zapušteno iako to nije.

Postavljanje pergole, nadstrešnice ili tende će obezbediti hladovinu, zaštitu od vetra i kiše pa neće biti potrebe da se menja mesto nameštaja za sedenje i tako uništava trava.

Mogu se postaviti i dodatne klupe u dvorištu na nekoliko mesta tako da postoji mogućnost odmora na nekoliko lokacija, ali da se do svake stiže stazom, a zelenilo čuva.

Ne preterujte sa cvećem

Tanka je linija između ukusno uređenog dvorišta i zbrke boja i vrste cveća koji na kraju smetaju jedni drugima, a vama otežavaju negu i gajenje.

Biljke koje su visoke idu do ograde, a niže napred, da bi se istakle. Tokom planiranja ostavite prostor za sadnju cveća koje se sadi u julu i avgustu pa će dvorište biti rascvetano od ranog proleća do kasne jeseni.

Dobar izbor i kontrast svemu je da se izaberu saksije istih boja tako da skladno ističu šarenilo u lejama i bujni cvetovi. Pazite i na to koje biljke traže sunčanu stranu, a koje vole hlad jer će samo tako dvorište biti perfektno.

Dekorativni kamen – postojan decenijama

Jedno od najboljih ulaganje jeste postavljanje prirodnog kamena u dvorište koji ima nekoliko funkcija.

Dekorativni kamen je čvrst, otporan, od njega se izrađuju obloga za zidove, ali i staze. Uklopiće se potpuno prirodno sa travom, zemljom i cvećem, greške nema.

Pošto je prirodni kamen najkvalitetniji i najotporniji materijal, jednom postavljen će trajno ulepšavati podove, staze, ogradu i sve druge elemente koji budu obloženi. To znači da će svako buduće ulaganje u dvorište biti neuporedivo manje i kozmetičke prirode.

Plan uređenja treba da sadrži planiranje štednje za finansiranje troškova

Dinarska štednja je najbolja opcija koja donosi najvišu kamatnu stopu, a u budućnosti vam može pomoći da finansirate sve troškove uređenja dvorišnog prostora.

Mudrim odvajanjem viška sredstava i deponovanjem u banku na oročenu štednju sredstva se neće nenamenski trošiti, a uz to će i doneti i zaradu i uvećanje ukupnog iznosa što svakome odgovara.

Svake godine je potrebno uložiti u dvorište pa se već sada može otvoriti dinarska štednja i postepeno odvajati sredstva za buduće uređenje. Kupovinom dekorativnog kamena i drugih trajnih elemenata će troškovi u budućnosti biti mnogo niži pa će i uređenje biti jeftinije.

Dvorište je važan deo svakog doma. Opušta, odmara i inspiriše. To je mesto gde provodimo vreme sa porodicom i prijateljima, gde se naša deca igraju i odrastaju. Zato mora biti po meri svih i svima odgovarati.

Uređenje se radi planski, a biće jeftino ako se biraju trajni materijali. Finansiranje će biti lakše ako se već danas izdvajaju sredstva za buduće troškove jer će samo tako zaista biti dovoljno novca za ispunjenje svih želja.

TOP