Kamen za staze ideje za poplocavanje dvorista

Kada govorimo o stazama u dvorištu ili bašti možemo govoriti o nekoliko različitih materijala za popločavanje dvorišnih staza.  Tu su razni materijali poput klasičnog betona koji je najzastupljeniji, zatim behaton ploče, keramičke pločice, asphalt ali onaj koji  je nama svakako najinteresantniji I koji je predmet naše oblasti jeste svakako prirodni kamen za staze I prirodni kamen za popločavanje dvorišta I staza

Odabir materijala za staze I pripremni radovi

Staze  mogu biti od različitih materijala, a najvažnije je da ih prlagodite terenu kako bi odolevali svakom vremenu i prilikama. Prilikom izbora materijala za glavnu stazu koja vodi ka ulazu kuće ili kojima se kreću kola do garaže,  prvenstveno treba gledati na paraktične i kvalitetne materijale a zatim obratiti pažnju na dekorativni i estetski izgled. Za popločavanje glavne staze koja vodi ka ulazu kuće, koriste se ploče od prirodnog kamena. Za staze kojima se kreću pešaci, koriste se takođe prirodni kamen, cigla, šljunak itd. Najčešće se od prirodnog kamena koristi lomljeni prirodni kamen nepravilnog oblika debljine oko 3cm da bi se komotno autom i kamionom može sigurno prolaziti. Kada se pravi staza, mora se obezbediti stabilna i glatka podloga, tako što se skida gornji sloj zemljišta. Za baštenske staze dovoljna je podloga peska od 3 – 5 cm i peskovitog šljunka od 10 cm. Lomljeni prirodni kamen takođe možete korisitii i za oblaganje zidova tako da možete uskladiti dizajn i stil Vaše kuće sa stazom ili ogradom.

Lomljeni prirodni kamen za staze

Kada govorimo o lomljenom prirodnom kamenu za staze najbitnije je da odredimo koju debljinu kamena ćemo koristiti za popločavanje dvorišta I staza. Kamen za staze može biti debljine do 2cm ukoliko je u pitanju pešačka staza ili trotoar, stepenice ili staza preko koje neće prelaziti automobile I ostala vozila. Tanji kamen je lakši I za obradu I ukrajanje kao I za postavljanje te ukoliko nema saobraćaja preporučuje se postavljanje tanjeg kamena. Ukoliko je staza kojom se kreću automobile, kamioni I ostala saobraćajna vozila preporučuje se debljina kamena  2 – 3cm. U ponudi imamo raznovrsnog prirodnog lomljenog kamena za staze raznih boja vrsta I debljina. Trenutno imamo 10-ak vrsta raznovrsnog lomljenog kamena za staze I popločavanje dvorišta.

PONUDA LOMLJENOG KAMENA ZA POPLOČAVANJE DVORIŠTA

Sečeni kamen za staze

Za one koji vole da sve bude ravno, glatko, ravnomerno sečeni u ponudi je sečeni prirodni kamen za staze raznih širina I veličina. U ponudi imamo 3 vrste sečenog kamena na 10,15,20 I 30cm širine Sečeni kamen Obrađuje se tesanjem, brušenjem, glačanjem i slično, zavisno od namene ugradnje. Može se koristiti za oblaganje fasada, ograda, svodova, kupola, stepeništa, česmi

Obrada ovog kamena se vrši veoma pažljivim postupkom ozrnjavanjem, glačanjem i poliranjem, gde je moguće angažovanje kamenorezaca. Bunja je sečeni – ručno obradjeni kamen, raznih debljina i dimenzija. Koristi se za oblaganje zidova.

Krajc Sečeni ručno obradjeni kamen različitih debljina dimenzija i boja. Koristi se uglavnom za oblaganje zidova.

SEČENI ŽUTI KAMEN ZA STAZE

SEČENI BELI KAMEN ZA STAZE

TOPCall Now ButtonPOZOVITE NAS ODMAH