Zašto je prirodni dekorativni kamen najbolje rešenje za enterijer

Prirodni kamen u raznim svojim završnim oblicima krasi mnoge domove stanove i enterijere. Vekovima unazad prirodni kamen važi za jedan od najfinijih i najelegantnijih prirodnih materijala za ukras i dekoraciju unutrašnjih zidova. Osim prirodne lepote i dekorativnog značenja prirodni kamen je odličan izolator, fizički praktičan i savršeno se uklapa u sve estetske promene unutar vašeg enterijera.

Raznovrnost prirodnog kamena kako u boji tako i u veličini izdvaja ga u odnosu na sve druge materijale. Prirodni kamen vadi se u kamenolomima pa se kasnije raseca na ploče i seče u formatima po želji kupaca.

  1. Zašto odabrati prirodni kamen za oblaganje enterijera

Postoji nekoliko razloga koji će vas definitivno ubediti da ukoliko ste se dvoumili između prirodnog kamena ili nekog drugog materijala postaviti na zid vaše dnevne ili spavaće sobe. Pre svega to su dugotrajnost i stil koji su definitivno glavni razlog zašto prirodni kamen nema premca u svom okruženju. Prirodni kamen otporan je na bilo koje vremenske uslove, večan je i smanjuje potrebu za čestim renoviranjem u smislu krečenja, gletovanja i drugih radnji. Ne manja svoj oblik ne izlazi nikada iz mode jedinstvenost u svom obliku i dizajnu učiniće vaš stan praktičan i stilski sveden.

Druga važna stvar posebno za domaćice jeste lakoća održavanja. Nakon postavljanja prirodnog kamen za zid čišćenje i održavanje zida obloženim prirodnim kamenom je izuzetno lako i jednostavno. Za čišćenje vam je potrebna samo krpa sa blago toplom vodom i lagano preći površinu preko kamena. Nakon par minuta kada se kamen osuši sve će biti kao novo. Ne retko se zid obložen prirodnim kamenom može i usisavati što dodatno olakšava posao prilikom čišćenja.

  1. Kako odabrati kamen za vaš enterijer

Ukoliko je soba u koju planirate postaviti dekorativni kamen prostrana i velika možete se odlučiti za krupnije oblike sečenog prirodnog kamena. U ponudi su štanglice od 3 i 5 cm širine, a ako je soba ispor 12m2 preporučuju se uže štnglice od 3cm. Takođe treba obratiti pažnju i na prirodnu svetlost koju prostorija ima. Ukoliko je prostorija obasjana prirodnom svetlošću pogodne su sve nijanse prirodnog kamena ali ukoliko je prostorija sa manje prirodne svetlosti izbegavajte tamnije vrste prirodnog kamena jer će još dodatno vizuelno smanjiti prostor vaše sobe ili ugradite neko dodatno osvetljenje u vidu led lampi ili dioda na šta se ljudi često odlučuju.

 

  1. Pogodan za uklapanje sa drugim materijalima

Svestranost prirodnog kamena omogućava vam lako i jednostavno kombinovanje sa ostalim elementima u toj prostoriji. Prirodni ukrasni kamen svoju primenu može naći u svim prostorijama vašeg doma. U dnevnom boravku kao dekoracija zida oko TV-a ili nekog drugog, u kuhinji kao radna ploča ili oblaganje šanka u spavaćoj sobi kao ukrasni zid obložen kamenom u kupatilu kao zamena za keramičke pločice...

Na osnovu raznih iskustava iz prakse složićete se da šarm i lepota prirodnog kamena najviše dolazi do izražaja u kombinaciji sa drvetom ili staklom. Ovo su samo neke od ideja koje smo vam predstavili nadamo se da će vas privući da će vas zainteresovani da postavite kamen u vašem domu ako već niste.

TOP