PRIRODNI KAMEN ILI FASADNA CIGLA ŠTA JE BOLJE REŠENJE?

Poslednjih godina trend je koliko praćenje svake inovacije u svetu dizajna i u uređenju enterijera, toliko i vraćanje na stare dobre vrednosti i upotrebu rustičnih materijala u enterijeru. Tradicionalne neprolazne vrednosti kada je u pitanju zidanje ili oblaganje zidova jesu stara dobra fasadna cigla ili neprevaziđeni jedinstveni prirodni kamen. U zidarstvu kada se potegne pitanje šta je bolje rešenje fasadna cigla ili prirodni kamen obično ćete naići na razne odgovore a sve se svodi na šta je starije "kokoška ili jaje" tako da ćemo mi pokušati da vam damo par činjenica prilikom korišćenja i jednog i drugog građevinskog materijala pa vi sami prosudite...

Fasadna cigla ili fasadna opeka kako je zovu primetićete u poslednje vreme sve više krasi fasade stambenih i poslovnih zgrada kako u Beogradu tako i širom Srbije.

Fasadna cigla je dosta jeftinija od prirodnog kamena ali zato je cena postavljanja fasadne cigle znatno veća od cene postavljanja prirodnog kamena jer se mnogo sporije postavlja od kamena.

Fasadna cigla je dugovečna kao i kamen a prilikom ugradnje nećete imati škarta i zadržaće isti izgled i nakon 30 godina od postavljanja. Jednakih je dimenzija i jednačite boje i ne može nikada odudarati od vremena i prostora.

Zid od fasadne cigle ima dobru statiku, dobru zvucnu izolaciju, odlicnu akumulaciju, ali uz to ide i uzasna termoizolacija.

Isto tako daleko teze se zida, ide vise maltera itd. Cena je realtivno mala, ali se zato cena postavljanja znatno razlikuje od drugih materijala.

Prirodni kamen je prirodni izolator toplotni regulator sebi svojstven i jedinstven u svakom smislu.Dugotrajan je (večan) otporan na sve klimatske i vremenske uslove, a estetski šarm čini ga potpuno jedinstvenim da se ne može porediti ni sa jednim drugim građevinskim materijalom.

Prirodni kamen trenutno u Srbiji ima preko 50 vrsta raznovrsnog kamena dok se fasadna cigla proizvodi u nekoliko nijansi. Svaka kuća od fasadne cigle podseća jedna na drugu dok svaka kuća oblagana prirodnim kamenom priča priču za sebe i svakom stanovniku unosi dodatnu toplinu koja ga okružuje.

Kada govorimo o uređenju enterijera sečeni prirodni kamen ili štanglice od kamena daje prepoznatljiv ukus i jedinstvani izgled koji se ne može porediti sa fasadnom opekom. Mnogo je lakši za kombinovanje sa nameštajom i ostalim stvarima u kući.

Sve u svemu oblaganje zidova opekom ili kamenom unosi u enterijer dodatnu toplinu i prijatnu atmosferu za stanovanje i notu istančanog ukusa za kvalitet, dugotrajanost i postojanost koju ovi materijali reflektuju. Koji god da od ova dva materijala izaberete nećete pogrešiti ali jedno je sigurno prirodni kamen je prirodni kamen...

Ono što vam svakako ne bismo savetovali jeste da alternativu tražite u tapetama, gipsanim radovima ili bilo koje loše kopije fasadne cigle ili kamena.

Zidne obloge od kamena ili opeke mogu dati zanimljive efekte u uređenju enterijera. Efekat dodatno pojačava način slaganja kamena ili opeke, vrsta spojnica, odabir boje i nijanse. Treba obratiti pažnju na odabir i slaganje ovako obrađenih zidova sa drugim materijalima, elemenatima i detaljima u prostoru. Kombinacije kamena ili opeke sa drvetom ili staklom daju vrhunska rešenja.

Bilo kako bilo mi vam stojimo na raspolaganju. POSEDUJEMO PROFESIONALNE MAJSTORI ZA ZIDANJE FASADNOM CIGLOM I OPEKOM A SA PRIRODNIM KAMENOM SMO NEPRIKOSNOVENI...

Pogledajte naše radove

 

 

 [ratemypost]
TOP