6 prednosti koje će vas ubediti da se odlučite za laminat u svom domu

Decenijama već laminati predstavljaju jedan od prvih izbora kada su podne obloge u pitanju, a posebno je to slučaj sa trenucima kada se oprema kuća, vrši renoviranje stanova ili kada se vrši priprema i uređivanje nekog poslovnog prostora, poput kancelarija, prodajnog salona i slično. Iako na tržištu danas postoji ogroman broj različitih vrsta podova, sa najrazličitijim karakteristikama, određene prednosti čine da laminati ipak budu broj jedan. Nećemo ih sve nabrojati, ali ovih šest prednosti i benefita koji dolaze od ove vrste podova verovatno će i vas navesti da se za njih odlučite ukoliko postoji dvoumljenje.

Pristupačne cene

Krenimo od jednog konkretnog razloga i nečega o čemu svi razmišljaju na početku, a to su potrebna ulaganja. Dok su ulaganja za druge drvene obloge, pločice, kamene podove, prilično velika, laminati zahtevaju znatno manje ulaganje i što se tiče potrebnog materijala i što se tiče same ugradnje. Međutim, ovde neće važiti ona stara „koliko para-toliko muzike“, budući da su laminati danas vrlo kvalitetni, a i dalje jako povoljni i pristupačni.

Jednostavna ugradnja laminata

Parkete svi vole, posebno kada žele da postignu retro izgled, međutim, njihovo postavljanje, ugradnja, dalje procedure, zahtevaju dosta rada i najvažnije mnogo vremena kako bi sve bilo gotovo i spremno za upotrebu. S druge strane, moderni laminati su vrlo jednostavni za ugradnju, pa se određena, veća kvadratura, može uraditi u jednom danu, posebno kada je u pitanju laminat sa klik sistemom. Ovo štedi i vreme i novac, pa je prednost koja je vrlo važna.

Lako održavanje

Činjenica je da danas svi žele da uštede vreme, novac i na kraju svoju snagu, a da postignu potrebne rezultate. Laminati nisu zahtevni kada je održavanje u pitanju. Dovoljno je redovno usisavanje, povremeno vlažno čišćenje i to je sve potrebno kako bi uvek izgledalo sve lepo i uredno.

Hipoalergenske podne obloge

Jedna od važnih strana i karakteristika laminata jeste to što su glatki, ravni, uklopljene ivice ne ostavljaju mnogo prostora za skupljanje prašine, što ove podne obloge čini hipoalergenskim. S obzirom na svoj lep i moderan izgled ne zahtevaju korišćenje tepiha, pa tako u još većoj meri se smanjuje mogućnost skupljanja bilo kojih alergena.

Širok izbor dezena

Iako bi pored svih prednosti koje laminati nose sa sobom estetski izgled trebalo staviti na poslednje mesto, jer postoje bitnije karakteristike, ipak to nećemo učiniti jer samo uređenje prostora podrazumeva udobnost i lepotu u oku osobe koja će u prostoru i živeti i boraviti. Laminat je usled toga odličan odabir jer postoji u neverovatnom broju dezena, boja i njihovih nijansi. Od izgleda drveta i različitih nijansi drveta i njegove boje, preko izgleda ploičica, kamena i drugih materijala, laminat nudi opcije za bilo koji stil uređenja enterijera. Ne postoji mogućnost da među ovim podnim oblogama ne pronađete onu koja će savršeno moći da se uklopi u stil kojem težite.

Odlični provodnici toplote

Jedna veoma važna prednost je to što laminat odlično provodi toplotu, pa nikada nije hladan za hodanje po njemu. Ujedno, laminati su prilagodljivi podnom grejanju, što je danas veoma važna prednost kada sse sve veći broj objekata odlučuje za upravo taj sistem grejanja.

 

TOP