Prirodni kamen za unutrašnju i spoljašnju dekoraciju zidova. Karakteristike i cena prirodnog kamena

Prirodna estetika prirodnog kamena postaje sve popularnija  u narodu bilo u oblasti spoljašnje izgradnje bilo u pogledu unutrašnje dekoracije. Njegova postojanost , čvrstoća, otpornost na promenu temperature, vremenskih I klimatskih nepogoda što zauzvrat obezbeđuje dug vek trajanja, kao i jedinstvenu strukturu i lepotu prirodne boje osiguraće ekskluzivnost u dekoraciji zidova prirodnim kamenom.
Od starih vremena, prirodni kamen se koristio za opremanje unutrašnjih i spoljašnjih zidova fasade, prefinjenosti osnove zgrade. Prirodni kamen  je vekovima dokazao svoje odlične fizičke karakteristike, postajući tradicionalni građevinski materijal i neophodan atribut unutrašnjosti .

Ako govorimo o prednosti kupovine prirodnog kamena sa finansijskog stanovišta, njegova cena ne samo da  opravdava kvalitet već je pojavom veštačkih materijala cena prirodnog kamena znatno je manja u pogledu na kvalitet prirodnog dekorativnog kamena. Prirodni kamen Ljig će izvesti sve vaše ideje. Profesionalna priprema, isporuka I ugradnja naših majstora učiniće sve da vaše želje postanu stvarnost. Posebna pažnja zaslužuje univerzalnost prirodnog kamena i jednostavnost brige. Granit, mermer, oniks, tufa, školjkast kamen, peščar i šljunak su kamenje koje je idealno za unutrašnje i spoljašnje oblaganje zidova.

Unutrašnja dekoracija sa prirodnim dekorativnim kamenom

Koji je značaj odabira pravog materijala unutrašnja dekoracija  prostorije? Sve je jednostavno i istovremeno teško. Unutrašnji aranžman prema izabranom dizajnu i stilskom rešenju je izjednačen sa završnom fazom, na kojoj se sumira zajednička karakteristika celokupne jednostavne ideje o reinkarnaciji prostorije. Prirodni kamen harmonično se kombinuje sa metalom, staklom i, naravno, drvenom. Njegova snaga

u dizajnu enterijera pruža jedinstvenu kompoziciju - oličenje kreativne ideje, spojeno uz udobnost i ugodnost.

Materijal za unutrašnju dekoraciju zidova: obratite pažnju na glavnu stvar

Izbor prirodnog kamena za dizajn enterijera, potrebno je uzeti u obzir razliku u karakteristikama koje su svojstvene svakoj od njegovih vrsta. Uzmite u obzir I da kamen nije jednobojan već često kombinacija dve ili tri vrste boje sa kvarcnim sjajem.

Danas su najzahtevniji u završetku unutrašnjih zidova mermer, krečnjak, dolomit, granit I kvarcni kamen.
Mermer - najpoznatiji i relevantniji građevinski materijal, koja je visoko čvrsta karbonatna stena. Jedna od njegovih značajnih razlika je lekovita svojstva. Kamen promovira tretman stomaka, pankreasa i creva. Širok spektar boja sadrži razne nijanse duge. Po vašem nahođenju, minerali se nude od snega bele do zasićene crne boje. Jedina neprijatnost mermera je stalna briga i periodično poliranje. Šta možete učiniti, lepota zahteva žrtvu.
Granit je kamen zglobnog porekla. Po pravilu, najčešće ima svetlo sivu boju, ali može biti i žuta, roza i crvena sa različitim varijacijama nijansi. Njegova snaga i nepreciznost su glavna vrlina koja se ne može opovrgnuti.

Eksterijer prirodnim kamenom

Prirodni dekorativni kamen  nije ograničeno na unutrašnju i spoljnu dekoraciju zidova. Savršeno je pogodan za suočavanje sa celokupnom arhitektonskom strukturom, izgradnjom ograda i , uređenjem prostora. Korišćenje prirodnog  kamena - ne samo estetski i moderno, već i praktično. Spoljna obloga zidova zgrade služi kao vrsta štitnjaka tokom zime i leta, održavajući toplinu u hladnoj sezoni i svežinu usred toplote. Pored toga, prirodni kamen je jedinstvenost oblika i izvrsni ukus.
Ako pricamo o ceni prirodnog kamena, trebalo bi da očekujemo da ceo obris kuce sa kamenom nije jeftino zadovoljstvo ALI SA POSEBNOM NAZNAKOM DA NIKADA NIJE BIO JEFTINIJI NEGO DANAS. Sada mnogi arhitekti predlažu da završe sa prirodnim materijalima pojedinačne elemente zgrade: prozori, vrata, uglovi, socle. Ovo će omogućiti ekskluzivno označavanje zgrade i dopuniti bilo koji arhitektonski stil. Prirodni kamen Ljig koji od sada ima svoje predstavništvo u Beogradu Smederevski put Mali Mokri Lug predstavlja širok spektar za svaki ukus. Ali, glavna stvar je njen kvalitet.

[ratemypost]

TOP